maanantai 23. toukokuuta 2011

Nyt en kykene?! Auttakaa!

Miten otetaan pieneltä pitkäkarvaiselta narttukoiralta pissanäyte?

Vastausaikaa ensi su iltaan asti eli 29.5. klo 21.00.

Toimivin vastaus saa palkinnon, hauskin vastaus saa palkinnon ja paras oma kokemus saa palkinnon. En tiiä vielä mitä, mut lankaa varmaan!

5 kommenttia:

Sukka-Mari kirjoitti...

Kun pistät koirasi aamuiselle pissareissulle, niin lähdet sille iohan normaalsiti. Laitat koirasi remmiin ja muistat ottaa itse jonkin purkin mukaan. Esim. viilipurkin kokoinen on siitä hyvä, etteis uuaukko oo niin mahdottoman pieni (suuremmat mahdollisuudet osua purkkiin).
Totuus on, että koira huomaa (melko varmaan), että puuhaat jotain omituista. Eikä todellakaan suostu pissaamaan ensimmäisten metrien aikana. Mutta, sitten kun onnistuu, niin purkki vaan alle. Koirahan totta kai häiriintyy ja lopettaa homman ja jatkaa kävelyään. Ystäväni, jolla on kennel, lohdutti: "Tavallisesti se pissa tulee viimeistään 5 km:n paikkella, harvoin menee yli sen..."
Ilmeisesti tässä hommassa ei ole niinkään vaikeata ne pitkär karvat, vaan se mahdollisuus että koira on erittäin lyhytjalkainen. Silloin on vaikeinta se purkki kuulemma saada alle ja oikealla paikalle ajoissa.
Joten, onnea vaan! Kyllä se siitä, älä anna periksi! Koira ei pysty pidättämään loputtomiin ja saat otettua näytteen!

Kaisa kirjoitti...

Entä löylykauha? Säästää selkää!

Lila kirjoitti...

Joku matala purkki vaivihkaa alle (se miten sen sinne vaivihkaa saat jää sinun ratkaistavaksesi;)) Sinnikkyyttä ja aikaa! ja varo ettei koira potkaise purkkia kumoon pissin sinne tehtyään:)
Ja tosiaan jos selkää haluat säästää niin löylykauha tms. pitkävartinen kuppi mukaan vaan. Voi kyllä kuvitella ohikulkijoiden ilmeet:D

Sarastusta kirjoitti...

me saatiin aikanaan eläinlääkärissä käsky käydä ottamassa pissanäyte koiralta, ja heti. Niin siinä sit saimme avuksemme soppakauhan, jolla olisi pitänyt pisut pyydystää. Ja voin kokemuksesta kertoa, ettei ainakaan meidän perhoskoiralta (narttu) sen pissanäytteen ottaminen helposti onnistunut. Lopetti joka kerta, kun kauha takamuksen alle meni ja yritti sen sit kipata paniikissa nurinkin. Minunkin ohjeeni siis on Kärsivällisyys, kärsivällisyys ja kärsivällisyys. Niin ja se pitkävartinen "kauha". Senhän voit askarrella itsekkin jotain rimaa tms ja vaikka sitä viilipurkkia apuna käyttäen :) Ja tuo vinkki aamupissille viennistä ja pisujen keräämisestä on hyvä, kun sillonhan on koiralla rakko vielä täynnä ja mahdollisuudet näytteen saamiseksi on suuremmat. Tsemppiä yrityksiin :D

Anitta kirjoitti...

Miten onnistui näytteen otto. Kaikenlaista sitä joutuu lemmikin kanssa tekemäänkin.